: Bc. Simona Krejčiová
: 6. ročník
: prof. akad. soch. Peter Paliatka
Téma diplomovej práce má za primárny cieľ predstaviť benefity domácich ručne vyrobených cestovín a priniesť tento spôsob výroby do súčasných domácností. Ďalším cieľom je analyzovať spôsoby výroby cestovinových produktov a ich vývin. Výskumná časť práce sa pretavuje do vytvorenia série produktov určených na domácu výrobu cestovín pre jednotlivca alebo rodiny. Zameriava sa na spotrebiteľa bez profesionálnych skúseností a má za cieľ užívateľa motivovať k vlastnej sebestačnej produkcii bez vytvárania nadbytočného odpadu. Dizajn samotných nástrojov skúma proces výroby z pohľadu psychológie, fyziológie a haptiky - narábanie s nástrojmi stimuluje prstové receptory, zapája rozličné svaly, a pozitívne vplýva na psychické rozpoloženie vďaka pocitu sebarealizácie.