: Patrik Rósza
: 2. ročník
: Mgr. art. Radovan Pekník
Zásobník na jedlo Atray je vytvorený pre ekologické riešenie cateringu a stravovania sa v lietadle. Obsah zásobníku je rozčlenený na päť nádob. Každá z nádob poskytuje vyčlenený priestor pre hlavné jedlo, dezert, pečivo, šalát a priestor pre set fľašky. Zásobník je určený pre opakované používanie, a to tak, že si pasažier pri zakúpení letenky navolí akú kombináciu jedál by chcel na palube lietadla konzumovať. Na základe toho sa vopred pripraví do uzatvárateľných nádob zásobníku jedlo, ktoré sa prepraví na palubu kde sa podáva. Pred podávaním jedla na palube sa zo zásobníku vysunie nádoba s hlavným jedlom ktoré je potrebné ohriať. Po ohreve sa vloží nádoba s hlavným jedlom naspäť do zásobníku, odstránia sa silikónové veká a set je pripravený na konzumáciu. Po konzumácii sa prázdne a špinavé zásobníky poukladajú na seba a prepravia naspäť na zem kde sa zásobník umyje a znova použije.